Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Topluluğu

  • 1157
  • +
Hakkımızda
Sosyal Medya Hesapları


Sizlere kongremizin bilimsel programını duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz 😍 2 gün boyunca toplamda 8 oturum, 8 hoca sunumu, 14 öğrenci sunumu, 1 açık oturum ve 8 poster sunumumuzla toplamda 29 aktif katılımcımızın ve 14 hocamızın konuğumuz olacağı dolu dolu bir bilimsel program geçirmeye hazır mısınız 🎉

Nörobilime multidisipliner bir bakış açısıyla yaklaşacağımız, sorularınıza cevaplar arayacağımız ve sunumlarla kendimizi geliştireceğimiz kongremize sayılı günler kaldı ✨

6-8 Mayıs’ta Samsun’da görüşmek üzere 👋🏻

10. Ulusal Tıp Öğrenci Kongre ekibimiz Nörobilime geniş bir multidisipliner bakış açısı amacıyla sizler için çalışmaya devam ediyor 🙌🏻

Bu Mayıs’ta kongremizde bizimle birlikte olacak diğer bir isim ise Fizyoloji ABD’dan Doç. Dr. Gökhan ARSLAN 🎉

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olan Gökhan Arslan hocamız, Tıp eğitimini 2002-2008 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. 2009-2014 yıllarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2014-2018 yılları arasında da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalıştı ve başhekim yardımcılığı görevinde bulundu. 2018 yılında yeniden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’na Dr. Öğretim üyesi olarak atandı. 2020 yılında doçent unvanı aldı. Halen aynı kurumda nörofizyoloji alanında çalışmalarını sürdürmektedir. 23 tane uluslararası yayınlanmış makalesi bulunmakta olup ulusal ve uluslararası arası birçok bilimsel projede görev almıştır. Uzun zamandır hayvan deneyleri ve klinik araştırmalar yerel etik kurullarında görev almakta olup Dönem-1 koordinatör yardımcılığı ve yaşam blok başkanlığı görevlerini üstlenmektedir.

Kongremizde bizlerle olacak diğer bir hocamız Prof. Dr. Müge Yemişçi Özkan ✨

Uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda 2002 yılında bitirmiştir. Aynı üniversitede Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Enstitüsü’nden Temel Nörolojik Bilimler alanında doktora unvanı almıştır. Harvard Üniversitesi, Stroke Service and Neurovascular Research Lab, Massachusetts General Hospital bünyesinde doktora sonrası çalışmalarda bulunmuştur. 2010’da doçent ünvanını, 2015’te profesör unvanını almıştır. 2020 yılından itibaren Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROM) bünyesinde araştırmacı olarak yer almaktadır. 2021 itibariyle Hacettepe Üni. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü görevini yürütmektedir.

Ana çalışma alanları iskemik inme, beyne hedeflendirilmiş ilaç taşıma sistemleri, nöroproteksiyon, nöroinflamasyon, mikrodolaşım, migren ve nörodejenerasyondur. Nisan 2022 itibariyle aralarında Nature Medicine ve Nature Nanotechnology gibi pek çok uluslararası dergide 60’dan fazla yayını mevcuttur. Bu yayınlarına 3000’in üzerinde atıf yapılmıştır ve 22 h-indeksine sahiptir. Çalışmaları ile aralarında Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü, L’Oréal Türkiye’nin Genç Bilim Kadınlarına Proje Destek Ödülü, Hacettepe Üniversitesi Bilime Katkı ödülü, Beyin Araştırmaları Derneği En İyi Yayın Ödülü, Beyin Araştırmaları Proje Destek Programı ödülü gibi çok sayıda ödülü mevcuttur.

Frontiers in Cellular Neuroscience - Cellular Neuropathology ve Frontiers in Neurology - Headache and Neurogenic Pain dergilerinde ‘Review Editor’dür. Neurological Sciences and Neurophysiology (SCI-E) dergisinde yardımcı editör ve hakem olarak görev yapmaktadır. European Research Area Network (ERA-NET) projelerinde davetli panelist olarak değerlendirme görevini 3 yıl yapmıştır. 70’den fazla TÜBİTAK Panelistlik/Dış Danışmanlık görevi gerçekleştirmiştir. Türk Nöroloji derneği Translasyonel Nörobilim Çalışma Grubu kurucu üyesi ve moderatörüdür. Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilimleri Derneği (TÜBAS) denetleme kurulu üyesidir. European Academy of Neurology (EAN) Neuroscience/Translational Scientific Panel üyesidir.

KAYIT İÇİN SON 2 GÜN !!!


Sizler için kongre konuklarımızı tanıtmaya devam ediyoruz 🎉 6 Mayıs’ta “Müzik Terapisi” söyleşisi ile sürpriz konuğumuz Prof. Dr. Şükrü Torun kongremizde bizlerle olacak ✨

Prof. Dr. Şükrü Torun, 1983 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş sonrasında 1991 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzmanlığını tamamlamış bir Nöroloji uzmanıdır.

Aynı zamanda TC Sağlık Bakanlığı tarafından 2016 yılında yetkilendirilmiş bir müzik terapistidir.
2017 yılında Eskişehir'de kurduğu ülkenin resmi onaylı ilk müzik terapi ünitesinde gelişimsel ve edinsel nöropsikososyal bozukluklara yönelik müzik terapi araştırma ve uygulamalarını sürdürmektedir.
2021 yılında YÖK tarafından onaylanan Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müzik Terapisi Anabilim Dalı'nın başkanı ve ülkemizin ilk müzik terapisi yüksek lisans programının kurucusudur.
Halen Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Hocamız, Türk Nöroloji Derneği çatısı altında faaliyet gösteren "Demans ve Davranış Nörolojisi", "Nörolojik Hastalıklarda Yaşam Kalitesi" ve "Nörorehabilitasyon" başta olmak üzere çeşitli bilimsel çalışma gruplarında görev almaktadır.
Çalışma konuları ile ilgili birçok bilimsel yayını bulunan hocamız, aynı zamanda Q1 kategorili bir dergi olan PLoS ONE'ın akademik editörlerinden biridir.

Sizler için merakla beklediğiniz sosyal programımızın detaylarını paylaşmaya devam ediyoruz 🤩

Sosyal programımızın kapsamında 8 Mayıs Pazar günü sabahı gemi turumuz olacak ✨ Denizle iç içe, Samsun’un huzurlu ve eşsiz manzarası ile bizi harika bir program bekliyor. Ata'mızın 1919’da Samsun’a çıkarken kullandığı rotayı takip ederek sizlere deniz üzerinden şehrimizi tanıtacak ve canlı müzik eşliğinde keyifli saatler geçireceğiz.

Ondokuz Mayıs'ta yandı kıvılcım
Türk Milleti yaptı büyük atılım
Vatan için oldu bunca katılım
Ata şehri derler Samsun'um sana.

6 Mayıs’da Samsun’da,  ‘de görüşmek üzere,

Sağlık’la kalın 💙

 gururla sunar✨

Merakla beklenen sosyal programımızın ilk günü 6 Mayıs akşamında sizleri Mavi Işıklar’da havuz başı partide ağırlayacağız😊 Havuz Başı Parti mekanımızı görmek için sabitlenen hikayelerimize göz atabilirsiniz 😍

Denizle iç içe ,huzurlu ve eşsiz manzarasıyla hep birlikte çok eğleneceğimiz bir akşamda görüşmek üzere 💜

O güne kadar takipte, Sağlık’la kalın ✨

Kongremizde bizlerle birlikte olacak diğer bir isim ise Prof. Dr. Levent Güngör ✨

Levent Güngör, Tıp fakültesi lisans eğitimini 1998 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalında asistanlığa başladı. 2004 yılında nöroloji asistanlık sürecini bitirdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde 2005 yılında Yardımcı Doçent, 2012 yılında Doçent ve 2018 yılında Profesör oldu. 2017-2021 yılları arasında yine OMÜ’de dekan yardımcılığı görevinde bulundu. Türk Nöroloji Derneği, Türkiye Nöronutrisyon Çalışma Grubu Yönetim Kurulu, Türkiye Nörolojik Yoğun Bakım Çalışma Grubu Yürütücü Kurulu, European Academy of Neurology (EAN), Neurotraumatology Panel Üyesi, Türkiye Beyin Damar Hast. Yürütücü Kurulu üyesidir. 50’nin üzerinde yurtiçi, yurt dışı makale, kitap yazarlığı ve kitap bölüm yazarlığı yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

6 Mayıs’ta sizleri de aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz ☺️

Sağlık’la kalın,
💙

Harita

Hekim.Net

Close