Cildinizi Korumak Ve Genç Tutmak İçin Neler Yapabilirsiniz ?
Yıllar içinde kendinize yaptığınız yatırımın ileriki yaşlarda bedeninize ve ruhunuza iyi gelmesini istemez misiniz?
Cilt, 20’li yaşlarda gelişimini tamamlar ve cildin kollajen üretimi maksimum düzeydedir. Bu yaşlarda hormonal nedenlerden dolayı veya cilde yeterli özen gösterilmediğinde akne sorunları ortaya çıkabilir. Bu sorunlara çözüm olarak sağlıklı beslenme, spor, güneşten korunma, özel cilt bakımları, sigara ve alkoldan uzak durmak gibi birtakım tedbirler alınabilir. Doktor muayenesinin ardından doktorun önerisiyle cilde uygulanacak ürünlerle evde bakım ve temizliğinin yapılması, cildi daha sağlıklı hale getirir ve cildi ileri yıllara taşır.
Cildi korumak için en önemli faktörlerden bir tanesi, güneşin zararlı etkilerinden korunmaktır. Güneş koruyucunuz UVA ve UVB filtreleri ve minimum 15 koruma faktörü içermelidir. Güneş koruyucuları, dışarı çıkılmadan 15 dakika önce uygulanmalı, terleme ya da suyla temas sonrası tekrar sürülmelidir.
Sigara kullanımı, vücutta genel yaşlanma sürecini hızlandıran biyokimyasal değişikliklere sebep olur. Sigara dumanı, deriyi besleyen damarları daraltarak, oksijen ve A vitamini gibi gerekli besinlerin deriye ulaşmasını azaltır, kolajen ve elastinin yapısını bozar. Böylece on yıldan uzun süre günde ortalama 10 sigara içen kişilerde deri yaşlanması hızlanır, sarkmalar ve kırışıklıklar görülmeye başlanır. Bu nedenle, sigara içen kişilerde cilt bakımı yaptırmak çok daha önemlidir.
20’li yaşlarda kişinin sosyal hayatına zarar veren, kişiyi mutsuz eden, psikolojisini bozan durumlarda estetik cerrahi yapılabilir. Ayrıca, akne izlerini yok ederek cildi canlandırma ve soruna yönelik özel cilt bakımları da yapılabilir.
Sorunlar ile küçükken başa çıkmak gerekir
30’lu yaşlarla beraber cildin destek ihtiyacı başlar. Bu ihtiyacın karşılanması; yıpranan, kırışan, elastikiyetini kaybeden ve derinleşen çizgilerin görünümünü iyileştirir. Özellikle 30’lu yaşlarda hormonlarda değişiklikler başladığı için lekelenmeler görülebilir, lekelenmelere karşı lazer uygulaması yapılır. Yine bu yaşlarda kontrol edilemeyen mimikler, alındaki enine kırışıklıklar, kaş ortasındaki dikine çizgiler, kaz ayakları, düşen kaşları hafifçe yukarı kaldırmak için de çeşitli uygulamalar yapılabilir.
Botoks, anti-aging cilt tonu düzensizliği veya leke tedavisi amaçlı karbon peeling, ince dudakları ya da elmacık kemikleri belirginleştirmek, yüzde lifting sağlamak, yüz ovalitesini şekillendirmek için dolgu, nemsizlikle başa çıkmak, kollagen, elastin ve HLA üretimini artırmak için PRP, gençlik aşısı veya mezolifting, ameliyatsız yüz şekillendirme, gıdı için lipoliz, radyo frekans (ütüleme ) bu uygulamalardan bazılarıdır. Ayrıca bu yaşlarda boyun ve ellerde de ince kırışıklık, kuruluk başlar ve bunlara yönelik tedavilerde önerilir.
Medikal estetiğin en doğru zamanı, 40’lı yaşlar…
40’lı yaşlar medikal estetiğin en doğru zamanıdır. Yüz bölgesinde önce orta yüz, ardından gözaltı ve en son elmacık bölgesinde yağ kayıpları başlar ve bu kişiyi olduğundan daha mutsuz ve yorgun gösterir. Bu yaşlarda yağ kayıplarına derin çizgiler de eşlik eder. Boyunda ve dekoltede de nem kayıpları, ince kırışıklıklar oluşur. Ayrıca ellerde de yağ kayıpları, damarların belirginleşmesi ve lekeler ortaya çıkar. Bu yaşlarda, alın ve göz çevresine botoks -dolgu kombinasyonları, hacim kaybına bağlı bozulan ovalitenin tekrar oluşturulması için ameliyatsız yüz şekillendirme, örümcek ağı ve altın ip, asıcı ipler, iple yüz şekillendirme, kalıcı ipler, geniş gözeneklerin tedavisi ve ciltteki yağ dengesini düzenlemek için lazer uygulaması, hacimlendirici dolgu uygulamaları ve cilt bakımları yapılabilir.
50’li yaşlarda ise; Menopoz sonrasında östrojenin azalmasıyla hızlı yaşlanma görülür, dolayısıyla bu döneme kadar iyi bakılmış bir cilt, bu dönemi daha az hasarla geçirir. Yağda kayıp oranları daha da artar. Yüz, ovalitesini iyice kaybeder; yorgun ve üzgün ifade yüze iyice oturur. Ovalitesini kaybeden yüz, kare yüz şeklini alır; ama çene yanlarına yapılan botoks ile kare yüz tekrar ovalleştirilebilir. Yorgun ve üzgün görünüme sebep olan yağ dokusu kayıpları için yoğun dolgular, incelen dudaklar için dudak dolguları, düşük göz kapakları için ameliyatsız göz kapağı tedavisi, alındaki enine kırışıklar, göz çevresindeki kaz ayakları ve kaşlara botoks, cilt tonu eşitsizliği, leke ve anti-aging için kimyasal peelingler, lekelenme ve çiller için lazer uygulamaları, ciltte canlılık nemlenme kapasitesini daha fazla artırmak, kollagen, PRP, yoğun kombinasyonlu mezolift veya gençlik aşısı, bozulan yüz ovalitesi için örümcek ağı ve altın ip, fraksiyonel lazer, iğneli radyofrekans yöntemi yapılabilir.
#ciltgençleştirme #botoks #peeling #lipoliz #PRP #mezolift #örümcekağı #altınip #fraksiyonel #sağlıklıbilgiler
Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.